STARFLOWER
THE SEA IS THE HARBOUR CD

(Karkia Mistika Records) (karmi-038)

Julkaisupäivä: 5.12.2012

Haastattelupyynnöt: lauri.hannus@gmail.com

Pressikuvat: http://dl.dropbox.com/u/3249704/Starflower_promo2012.zip

Jakelu: hahmot@hahmot.net

http://soundcloud.com/starflowerband
http://starflowerband.bandcamp.com
https://www.facebook.com/starflowerband

 

Viisivuotissuunnitelmia ja imagonrakennusta vierastavana yhtyeenä Starflower tekee asioita omalla aikataulullaan. Albumi numero kolmosella tämä on konkreettisempaa kuin koskaan. Pääosin itse äänitetty ja tuotettu The Sea Is The Harbour on kansitaidettaan myöten oman porukan tuotos.

Julkaisukuviotakin leimaa hyvällä tavalla vanhanaikaiset vibat. Starflower ja Karkia Mistika Records ovat toisilleen tuttuja tekijöitä jo vuosien takaa ja nykyinen yhteistyö perustuukin johonkin, jota rahalla ei voi ostaa; keskinäiseen arvostukseen ja musadiggailuun. Olennaisuuksiin, jotka nykyisin usein unohtuvat.

The Sea Is The Harbourin tunnelma toimii jonkinlaisena mediaanina alkuaikojen pophelkän, sekä keikoilla kasvaneen ja kakkoslevyllä kiteytyneen saundin välillä - kanavoiden molempien tunnelmia. Mukaan on kuitenkin eksynyt myös uudenlaista kokeilevuutta, vahvuuksien tajua ja kypsyyttä.

Levyn teema lienee sen kansitaiteeseen, kappaleiden nimiin ja sanoituksiin paneutumalla helposti löydettävissä. Hengittävä, laulumelodioille tilaa antava akustisten ja elektronisten elementtien vuoropuhelu tavoittelee sinisen ja suolaisen veden sekä kaukaisen horisontin tunnelmaa. Matka on tärkeämpi kuin päämäärä.

The Sea Is The Harbourilla Starflower jättää menneisyyden taakseen ja aloittaa yhtyeenä uuden aikakauden. Aikakauden, jota leimannee entistäkin vapaampi\omapäisempi aikataulu.


Diskografia:

The Sea Is The Harbour (Karkia Mistika Records) 2012
Ceasefires (KHY Suomen Musiikki Oy) 2010
Moment in the Sun (Silent Agreement, TWN) 2007
Moment in the Sun (Music Is My Girlfriend, SWE) 2006

<<