THE WORLD MÄNKERI ORCHESTRA
Mireur CD
(Karkia Mistika Records) (karmi-041)

The World Mänkeri Orchestra on ryhmä, jonka musiikillinen filosofia perustuu uusien soundien ja instrumenttien kehittelyyn, sekä perinteen pohjalta tapahtuvaan improvisaatioon. TWMO on ainoana maailmassa ottanut käyttöön ja erikoistunut vanhoihin suomalaisiin puhallinsoittimiin kuten huilut ja klarinetit. Musiikkia voisi luonnehtia sanoilla world music, free folk tai free jazz.
TWMO on tehnyt useita levytyksiä, tv- ja radio-ohjelmia, pitänyt soitto- ja soitinrakennuskursseja Suomessa ja ulkomailla. Omien konserttien lisäksi TWMO on esiintynyt useilla festivaaleilla eri puolilla maailmaa. TWMO on myös tehnyt elokuva- ja teatterimusiikkia ja yhteistyötä useiden eri alojen taiteilijoiden kanssa. The World Mänkeri Orchestra on toiminut oman tiensä kulkijana improvisoidun musiikin saralla jo pitkään. Vuonna 2014 yhtye juhlii kolmekymmentävuotista uraa. Uudet soittimet ja odottamattomat äänimaisemat tekevät TWMO:n konsertista ainutkertaisen elämyksen.
Orkesteri tekee Suomen Kulttuurirahaston tuella konserttisarjaa, joissa jokaisessa on mukana vierailija. Vierailijan kanssa orkesteri soittaa ensimmäisen kerran yhdessä vasta konserttilavalla. Konserttisarjassa ovat olleet mukana esim. Hanna-Maarit Kohtamäki, Kimmo Pohjonen, Mikko Raasakka, Mika Mylläri, Pekko Käppi, Teho Majamäki, Samuli Mikkonen ja Gebhard Ullmann. Mireur on äänite ensimmäisestä sarjan konsertista, joka soitettiin Keski-Porin kirkossa vierailijana urkuri Hanna-Maarit Kohtamäki.

Kokoonpano:
Heikki Syrjänen ja Pekka Westerholm: puhaltimet
Olli Penttilä: basso
Meri Tiitola: laulu
Petri Pentikäinen: lyömäsoittimet

http://www.worldmankeriorchestra.com
http://hahmot.net/karkiamistika
http://soundcloud.com/karkia-mistika-records<<